Konferencija na temu otvorenih podataka

Zadovoljstvo mi je da Vas pozovemo da uzmete učešće na konferenciji na temu otvorenih podataka, u sredu 03. aprila 2019. godine, sa početkom u 10:30 časova, na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, ul. Sestre Janjić br. 6, Kragujevac, u Svečanoj sali objekta B, na I spratu.

Konferenciju zajednički organizuju Grad Kragujevac, Fakultet inženjerskih nauka, „Palgo smart“ Beograd i „Arhus centar “ Kragujevac, u okviru Nedelje otvorenih podataka, koji na nivou Republike Srbije organizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Kancelarija za IT i e-Upravu Vlade Republike Srbije.

Motiv za učešće u Nedelji otvorenih podataka je da građanima predstavimo portal otvorenih podataka i približimo im koji se podaci nalaze na njemu, da ih upoznamo sa pojmom otvorenih podataka, promovišemo naše dosadašnje aktivnosti u oblasti smart city- ja i oblasti otvorenih podataka, kao i saradnju sa Kancelarijom za IT i e-upravu i Programom UN za razvoj u Srbiji.

Na događaj su pozvani predstavnici javne uprave i stručne javnosti, profesori i studenti računarskih smerova fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kao i Visoke tehničke škole strukovnih studija Kragujevac.

Ostavite odgovor