Podržimo građane i građanke

Konferencija „Podrška građanima i građankama u ostvarivanju prava iz oblasti životne sredine“

Kancelarija Zaštitnika građana Republike Srbije i udruženje „Arhus centar“ iz Kragujevca, uz podršku Misije OEBS-a zajednički su organizovali konferenciju „Podrška građanima i građankama u ostvarivanju prava iz oblasti životne sredine“ u Beogradu u sredu, 5. decembra 2018. godine u kancelariji Zaštitnika građana Republike Srbije.

 

Cilj skupa je bilo promovisanje prava iz oblasti životne sredine među građanima Srbije i pružanje prilike Kancelariji Zaštitnika građana Republike Srbije da predstavi slučajeve kršenja prava iz oblasti životne sredine koji su procesuirani zahvaljujući intervenisanju Zaštitnika građana.

Na otvaranju konferencije učesnicima su se obratili Zoran Pašalić, zaštitnik građana Republike Srbije, ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji i Srđan Matović, menadžer udruženja „Arhus centar” iz Kragujevca.

Na skupu su učestvovali predstavnici lokalnih samuprava, nezavisnih institucija, organizacija civilnog društva (OCD), novinari, kao i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, pravni stručnjaci i praktičari iz oblasti životne sredine koji su podelili primere dobre prakse u procesuiranju slučajeva koji se odnose na životnu sredinu.

 

Okrugli sto  „Podržimo građane i građanka“ – Požega

Okrugli sto, Požega, 10.12.2018. – Program rada

 

Okrugli sto  „Podržimo građane i građanka“ – Paraćin

Okrugli sto, Paraćin, 11.12.2018. – Program rada